MicroNeedling

MicroNeedling bij Huidvisie

MicroNeedling

Bij een MicroNeedling behandeling maken we gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend talloze kleine kanaaltjes maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende serums die veel actieve werkstoffen met ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten en natuurlijke bestanddelen bevatten. Deze dringen diep door tot in de onderste lagen van de lederhuid en stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine.

Wat is MicroNeedling?

Microneedling is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. Het doel is om structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen. Het effect is dat er, op natuurlijke en veilige wijze, een enorme huidverbetering bereikt kan worden voor de lange termijn.

Voordelen van MicroNeedling bij HuidVisie

DermaPen4

Toonaangevende technologie op het gebied van MicroNeedling, huidverbetering en esthetische innovaties. Microneedling is geschikt voor elke huidconditie en de behandeling is zowel uit te voeren voor mannen als voor vrouwen.

DermaPen4 versus injectables

In tegenstelling tot bijvoorbeeld injectiebehandelingen is de Dermapen4 MicroNeedling behandeling een volledig natuurlijk proces dat het lichaamseigen herstel- en vernieuwingsproces stimuleert om collageen aan te maken.

Microneedling benefits

MicroNeedling kan helpen tegen:

Stappenplan MicroNeedling:

Stap 1:  (Intake)

Ben je nieuw bij HuidVisie dan starten we bij voorkeur met een uitgebreide intake om je huidwensen te bespreken. We versturen altijd vooraf aan de afspraak een uitgebreid intake formulier zodat wij ons vast kunnen voor bereiden. Bij het bezoek aan de salon wordt deze intake besproken en maken we een uitgebreide huidscan met de Observ520x. Deze twee componenten samen zorgen ervoor dat we de perfecte start hebben naar jouw mooiste huid ooit!

Stap  2: Behandelplan

Afhankelijk van de wens die je als klant hebt maken we een advies op maat, bestaande uit producten voor thuis en behandelingen voor een optimaal resultaat. Een aantal behandelingen binnen HuidVisie worden niet uitgevoerd zonder volledige thuis routine en behandelervaring. Dit om zo zorgvuldig mogelijk en resultaat gericht te werk te gaan.

Stap 3: Behandeling

De behandelingen die wij uitvoeren in ons instituut zijn streng onderworpen aan de juiste behandelprotocollen en adviezen. Een behandeling komt tot stand met alle informatie uit een intake, advies van een van onze huidspecialisten en de huidwens van jou als klant. Het is een samenwerking die we aan gaan voor de lange termijn.

Stap  4: Nazorg

De nazorg instructies ontvang je altijd mondeling en per email van ons aan het einde van de behandeling. Elke behandeling vergt een andere nazorg.

"Een MicroNeedling ervaring als geen ander!"

– Huidvisie –

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

MicroNeedling

De huid wordt eerst uitgebreid gereinigd, daarna wordt de huid voorbereid. De juiste cocktail van werkstoffen wordt klaargezet en dan begint het needlen. Na ongeveer 10 minuten is het hele gezicht behandeld. Direct daarna bestrijden we eventuele ontstekingen en gevoeligheid die je ervaart na de behandeling met een DP Dermaceuticals Hyla Active 3D Sculptured Masker. Dit helpt de huid te hydrateren en te kalmeren voor onmiddellijke verlichting en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en eventueel ongemak. Afsluiting d.m.v. Vitamin Rich Repair, SPF en indien gewenst Be Mineral Minerale make-up.

MicroNeedling + Peeling

De huid wordt eerst uitgebreid gereinigd, daarna wordt de huid voorbereid. De juiste cocktail van werkstoffen wordt klaargezet en dan begint het needlen. Na ongeveer 10 minuten is het hele gezicht behandeld. Aansluitend brengen we de Uber Pro peel aan voor ongeveer 5 minuten. Direct daarna bestrijden we eventuele ontstekingen en gevoeligheid die je ervaart na de behandeling met een DP Dermaceuticals Hyla Active 3D Sculptured Masker. Dit helpt de huid te hydrateren en te kalmeren voor onmiddellijke verlichting en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en eventueel ongemak. Afsluiting d.m.v. Vitamin Rich Repair, SPF en indien gewenst Be Mineral Minerale make-up.

Wat is het resultaat van de microneedling?

Al na één sessie verbeteringen

Doorgaans kun je al na één sessie verbeteringen in de textuur van je huid verwachten. Na slechts 8-12 weken zul je de blijvende en meer significante resultaten opmerken. Jouw huid blijft gedurende maximaal 12 maanden verbeteren, vooral als je de aanbevolen huidverzorging na de behandeling volgt. De huid krijgt een steeds gezondere kleur en wordt steeds gladder en strakker! Bekijk de onderstaande resultaten die de Dermapen4 behandelingen kunnen opleveren.

Aanmaak van collageen

De microkanaaltjes die door de Dermapen4 behandeling worden gegenereerd stimuleren de aanmaak van collageen terwijl je huid geneest. Acne, trauma, pigmentatie en tal van andere aandoeningen kunnen problemen op je huid veroorzaken. Veroudering zorgt ervoor dat je huid dunner, slapper en rimpelig wordt.

Jeugdigere uitstraling

Dermapen microneedling activeert eenvoudig de natuurlijke zelfverzorgende functie van de huid. Er vormt zich nieuw weefsel waardoor een jeugdigere uitstraling ontstaat en er tegelijk antistoffen worden bestreden. Deze kleine microkanaaltjes zorgen er ook voor dat actieve ingrediënten in de gebruikte cocktails dieper kunnen doordringen met als gevolg een intense verjonging.

Veelgestelde vragen over MicroNeedling:

 • Zwangerschap
 • Bij gevoeligheid voor een koortslip, slik minimaal 7 dagen voor de behandeling een voedingssupplement L-Lysine, om de kans op een uitbraak te beperken.
 • Borstvoeding
 • Hart of vaatziektes
 • Huidinfectie / schimmel infectie
 • Actieve koortslip
 • Bij gebruik van medicijnen
 • Epilepsie
 • Botox en fillers moet 3 weken tussen zitten
 • Kanker
 • Bij gebruik van roaccutane, vitamine a crème of andere voorgeschreven middelen voor je huid

Dit is afhankelijk van jouw huidwens maar hieronder een kleine indicatie:

 • huidverjonging: 3 tot 6 behandelingen
 • acne littekens (putjes): 4 tot 6 behandelingen
 • pigmentvlekken: 4 tot 6 behandelingen
 • striae: 4 tot 8 behandelingen

Dit is afhankelijk van jouw huidwens maar hieronder een kleine indicatie:

 • huidverjonging: 3 tot 6 behandelingen
 • acne littekens (putjes): 4 tot 6 behandelingen
 • pigmentvlekken: 4 tot 6 behandelingen
 • striae: 4 tot 8 behandelingen

Voorafgaand aan de behandeling zullen we je altijd adviseren over de mogelijkheden om je huid zowel van binnenuit als van buitenaf zo goed mogelijk voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de Collagen+ van SKIN ( Link naar de shop ) om de Collageen aanmaak van binnenuit te ondersteunen.

Voor de beste resultaten van een MicroNeedling behandeling raden we je aan om thuis door te gaan met het gebruik de aanbevolen producten van medische kwaliteit voorzien van krachtige en actieve werkstoffen voor het tegengaan van veroudering en het aanpakken van huidproblemen.

Een microneedling behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekering, afhankelijk van de indicatie. Wanneer de behandeling wordt toegepast ten behoeve van acnetherapie en de behandeling van acnelittekens kan deze vergoed worden vanuit je aanvullende pakket ‘acnetherapie’. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om na te gaan of ‘acnetherapie’ in jouw pakket zit.

Huidvisie in Vleuten

Plan een afspraak in!

Herken jij na het lezen veel dingen bij jezelf? Wil jij af van jouw huidproblemen en verlang je naar blijvende huidverbetering, ook op lange termijn? Plan dan een afspraak in of neem contact op voor meer informatie. We staan je graag te woord om je meer advies en uitleg te geven.