EMB bloedtest

EMB bloedtest bij Huidvisie

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Herken jij dit ook? Je krijgt je huid maar niet onder controle en hebt al van alles geprobeerd en te veel geld uitgegeven zonder echt resultaat? Je voelt je vaak moe en futloos, hebt last van je hormonen of darmen, slaap je slecht of kun je je moeilijk concentreren, heb je moeite met afvallen, terugkerende gewrichts- en ontstekingsklachten, migraine of aanhoudende hoofdpijn? Loop je al een tijdje rond met allerlei vage klachten?

Kijk naar de oorsprong van de klachten

Bij tot wel 39% van de personen die met gezondheidsklachten naar het spreekuur gaat, kan de huisarts na anamnese geen specifieke diagnose stellen. In veel gevallen is het dus voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken, soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken, geven soms nog geen duidelijkheid en wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. De EMB test kan aanvullend hierop een puzzelstuk vormen.

Voordelen van een EMB test bij Huidvisie:

Meten is weten!

Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen.

Uitgebreide analyse en advies

Vervolgens maakt de therapeut een vertaalslag naar de praktijk en voorziet je van een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.

EMB test benefits

Een EMB-bloedtest kan helpen bij:

Stappenplan EMB behandeling:

Stap 1: EMB Intake en bloedafname

Bij het eerste consult houden we een korte intake en nemen we een aantal druppels bloed af via een vingerprikje. Dit is nagenoeg pijnloos en we hebben maar weinig bloed nodig.

Stap 2: Bloed word opgestuurd naar het laboratorium

Jouw bloed wordt nog dezelfde dag opgestuurd naar het laboratorium.

Stap 3: EMB Advies

Binnen drie tot vier weken ontvangen wij de uitslag. Vervolgens werken wij deze volledig uit en bespreken dit tijdens het tweede moment dat je bij ons in de salon komt. Naast de uitgebreide uitleg ontvang je het rapport mee naar huis, krijg je een stappenplan en een aanvullend suppletieadvies zodat je direct aan de slag kunt.

Stap 4: Bij vragen altijd mogelijkheid tot contact

Wanneer je gaandeweg nog ergens tegenaan loopt, twijfelt of je een bepaald product beter wel of niet kan eten, is het altijd mogelijk om ons een mail te sturen. Hierin kun je vragen bundelen en denken wij graag met je mee.

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding!"

– Huidvisie –

Wat testen we met de EMB-bloedtest?

– Vitaminen en mineralen te kort  

– Vetzuren balans (omega3 en 6) 

– Hormoonverstoringen  

– Neurotransmitters (o.a. dopamine, GABA en serotonine) 

– Stress paramaters (o.a. bijnieren, cortisol, adrenaline) 

– Parasiet, schimmel en virale belasting 

– Spijsvertering (o.a. maag, darmflora, darm barrière, spijsverteringsenzymen) 

– Immuunsysteem 

– Energetische blokkades (o.a. elektrosmog, immuunsysteem, ontgifting) 

– Voedselintoleranties (o.a. gluten, lactose, tarwe, suiker, soja, zuivel) 

– Toxische belasting en vrije radicaalschade  

– Verzuring 

  

Natuurlijk worden ook de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

  • Trombocyten (aantal bloedplaatjes).
  • Rode bloedcellen (erytrocyten).
  • Witte bloedcellen (leukocyten).
  • Hemoblobine (Hb).
  • Hematocriet (Ht).
  • Mean Corpuscular Volume (MCV).
  • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC).

Disclaimer

De adviezen die worden gegeven hebben een holistische insteek en worden gevormd vanuit de visie van complementaire geneeswijzen.

De waarden in deze test kunnen niet één-op-één vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Dus er kan regulier een normaalwaarde zijn van vitamine B12, terwijl deze test een deficiëntie aangeeft. EMB-test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandelingen uitsluitend met instemming van de cliënt.

Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van reguliere gezondheidszorg. Metingen, vaststellingen, onderzoek en behandeling met behulp van de EMB-test valt onder de categorie ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

EMB bloedtest kan alleen afgenomen worden van maandag t/m donderdag voor 16:00uur, dit omdat het bloed op tijd verzonden moet worden naar het laboratorium. Wanneer u deze test wilt inplannen kunt u via de mail contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen over EMB Bleodtest:

Je hoeft voor de EMB bloedtest niet nuchter te zijn

Wij maken geen complete voedingsschema’s die je kunt volgen. Je krijgt een advies over welke voedingsmiddelen je het beste kunt toevoegen aan je dagelijkse voedingspatroon en welke je beter kunt vermijden.

De behandeling is niet pijnlijk. We nemen bloed af door middel van een klein vingerprikje.

  • Vind je bloedprikken eng? Geef dit dan vooral aan tijdens de afspraak en eet en drink voldoende voor die tijd. Samen zullen we stapsgewijs en in alle rust het bloed via je vingertopje afnemen.

Omdat het bloed altijd zo vers mogelijk in het laboratorium moet zijn voor onderzoek, kunnen de EMB bloedtesten alleen worden uitgevoerd op maandag tot en met donderdag tot 16.00 uur.

De prijs van de EMB bloedtest is inclusief intake, bloedafname, laboratorium onderzoekskosten, op maat uitgewerkt rapport met adviezen en een nabesprekingsconsult.

De EMB testen en voeding- en lifestyle consulten worden bij HuidVisie alleen uitgevoerd door onze orthomoleculaire therapeuten. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid en volgen regelmatig studies en bijscholingen op orthomoleculair gebied. Zo weet je zeker dat je altijd in deskundige handen bent.

De adviezen die wij geven hebben een holistische insteek. De waarden in deze test kunnen dan ook niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Zo kan er bijvoorbeeld voor vitamine B12 regulier een normale waarde getest zijn, terwijl de EMB bloedtest een deficiëntie (tekort) aangeeft. EMB-metingen, onderzoeken, uitslagen en adviezen zijn dus niet bedoeld ter vervanging van de diagnostiek van de reguliere gezondheidszorg en vallen onder de ‘’ natuurgerichte geneeswijzen ‘’.

Huidvisie in Vleuten

Plan een afspraak in!

Herken jij na het lezen veel dingen bij jezelf? Wil jij af van jouw huidproblemen en verlang je naar blijvende huidverbetering, ook op lange termijn? Plan dan een afspraak in of neem contact op voor meer informatie. We staan je graag te woord om je meer advies en uitleg te geven.