Acne

In dit artikel:

Wat is acne?

Heb jij last van acne en je al van alles geprobeerd en veel geld uitgegeven zonder blijvend resultaat? Dit horen we helaas heel vaak en maakt dat je het vertrouwen verliest in je huid maar ook in ons als huidspecialistes. Laat ons je helpen je acne weer onder controle te krijgen. Je kunt er écht iets aan doen. Maar wel op een andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent, maar dit keer wél met resultaat!

Holistische kijk op acne

Geen symptoombestrijding want we gaan vooral op zoek naar de oorzaken en triggers van binnenuit. Alleen als je die aanpakt in combinatie met de juiste producten en onze ondersteunende acne behandelingen, komt ook jouw huid terug in evenwicht. Anders dan anders dus, maar met prachtige resultaten! In de meeste gevallen kun je onze acne behandelingen zelfs vergoed krijgen door je zorgverzekeraar.

Acne, een vervelende huidaandoening!

Acne is één van de meest voorkomende en meest vervelende huidaandoeningen. Ruim 80% van de Nederlandse bevolking krijgt er vroeg of laat mee te maken. Eén op de tien vrouwen zelfs pas, je verwacht het niet, op latere leeftijd.
Meestal ontwikkelt acne zich in je pubertijd en kan dan een behoorlijke impact hebben op hoe jij je voelt. Wij horen heel vaak dat je:

Wij horen heel vaak dat je:

Super vervelend! Maar gelukkig is er hoop. Je kunt er écht iets aan doen! Wacht niet nóg langer en plan meteen je afspraak in. Wij helpen je graag.

Natural facelift

Hoe kom je van acne af?

Wat te doen tegen acne? Acne gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld. Of je nu beginnende acne of ernstige acne hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline. Wat helpt tegen acne? Eén middel tegen acne dat voor iedereen werkt, is nog niet gevonden. Waar een huisarts ervoor kiest om heftige medicatie voor te schrijven, wat soms een quickfix is, maar zeker meer intern kapotmaakt dan je zou willen, is acne genezen is echt maatwerk. En dat is nou precies wat wij doen. Maatwerk op orthomoleculair gebied!

Orthomoleculaire acne specialistes

Onze (orthomoleculaire) acne specialistes hebben veel ervaring. Veel van onze klanten met acne hebben na onze acnetherapie hun huid weer rustig en terug onder controle gekregen. Samen hebben we de oorzaken en triggers van hun acne opgespoord en effectief aangepakt. Door hier bewust mee om te gaan in combinatie met de juiste producten en onze ondersteunende acnebehandelingen, kun je de regie over je huid weer terugkrijgen. Acne is niet langer meer de baas over jou, maar jij wordt de baas over jouw acne. Dat wil jij toch ook?

Acne behandeltraject

We beginnen ieder traject met een intake en huidscan om je huid zo goed mogelijk in kaart te brengen. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we je advies over welke producten het beste bij jouw huid passen om ook thuis je huid dagelijks goed te kunnen verzorgen.

Wat ons onderscheidt van andere salons is, dat we ons bij het oplossen van jouw acne vooral richten op de oorzaken en triggers van binnenuit. Samen gaan we hiernaar op zoek. Bij acne speelt de Propioni Acnes bacterie een grote rol. Ook zien we dat acne vaak voortkomt uit bijvoorbeeld een hormonale disbalans, stress, verkeerd productgebruik, leefstijl en vooral voeding. Vaak eet je teveel producten die ontstekingsbevorderend zijn. Ook zien we regelmatig dat er voedingsintoleranties aan ten grondslag liggen of disbalansen in jouw hormoon-, vitaminen- en mineralenspiegels. De snelste manier om hierachter te komen is via het afnemen van een EMB Bloedtest. De uitslagen van de bloedtest geven concrete handvatten om hier thuis zelf mee aan de slag te gaan. Op deze manier proberen we nieuwe ontstekingen in je huid zoveel mogelijk te voorkomen.

Een EMB bloedtest wordt meestal in overleg al ingezet aan het begin van jouw acne traject bij ons. Zo zijn we snel op de hoogte van wat jouw lichaam nodig heeft en kunnen we hier goed op inspelen. bijvoorbeeld microneedling.

Tijdens je gehele acne behandeltraject maken we tussentijds foto’s (en huidscans) om de voortgang goed in de gaten te houden. Samen bekijken en bespreken we de resultaten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is. 

De meest voorkomende oorzaken zijn :

Mee-eters en whiteheads (comedonen)

Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine,

Mee-eters en whiteheads (comedonen)

Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine,

Mee-eters en whiteheads (comedonen)

Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine,

Medische huidverbetering

Krijg ik de kosten van mijn acne behandelingen vergoed?

HuidVisie heeft een ANBOS acne specialisatie, Skinregister registratie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door jouw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekers hebben als voorwaarde dat je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of acnetherapie ook in jouw pakket zit. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.

Producten die wij aanraden bij acne: